Съвети за киберсигурност – втора част

Киберсъвет № 3:

Не забравяйте – никога не свързвайте неизвестни преносими устройства към вашия компютър. Те могат да работят като инструменти за прикачване на злонамерени команди към компютъра или дори да причинят трайна повреда на собственото ви устройство.

Помнете, че всеки път, когато свържете USB устройство към компютъра си, трябва да можете да му се доверите напълно. Трябва да се чувствате уверени в него, все едно си казвате: „Отивам на обедна почивка. Това е моят компютър, използвай го както искаш и моля, не прави нищо зло . „

Киберсъвет № 4:

Не използвайте обществена Wi-Fi мрежа, която не изисква въвеждане на парола за достъп. Точно тези незащитени мрежи позволяват движението на данни през тях без никакво криптиране и оставят вашата информация без никаква протекция.

Имайте предвид, че Кибер престъпниците могат дори да притежават фалшив Wi-Fi hotspot. Влизането в такава мрежа може да ви изложи на много опасности като откраднати идентификационни данни и банкова информация. Дори и да не е така, предаването на текст чрез незащитени Wi-Fi канали оставя корпоративни данни, изображения, мултимедийни файлове и имейли достъпни за модификация и кражба.

Вижте и предишните ни съвети за киберсигурност тук.