Съвети за киберсигурност – първа част

Киберсъвет № 1:

Когато получите IBAN по имейл или чрез някое от приложенията за съобщения , преди да изпратите парите на получателя, му се обадете, за да потвърдите валидността на номера. Все повече хакери изпращат фишинг имейли с променени IBAN номера, целящи да насочват пари към техните банкови сметки.

Искате ли да научите повече? Ние от Mnemonica решихме да започнем да споделяме конкретни съвети за Кибер сигурност от доказания ни опит. Вярваме, че те могат да ви помогнат да усъвършенствате знанията си и да подобрите цифровото си здраве.

Киберсъвет № 2:

Никога не изпращайте снимки на банковите си карти или личната си информация чрез приложение за съобщения. Дори ако искате да изпратите само едната страна на картата, има начин хакерите да стигнат до информацията налична от другата страна, например с телефонно обаждане. Еднократните пароли, изпратени чрез текстово съобщение, също могат да бъдат преодолени чрез използване на дублирана SIM карта.

Бъдете внимателни, когато споделяте банковата си информация в интернет и не съхранявайте парите си само в една банкова сметка.

Вижте и следващите ни съвети за информационна сигурност тук.