Съвети за киберсигурност – трета част

Никой не е защитен от кибератаки. Искаме да сме сигурни, че вие ще направите всичко възможно да се предпазите. Затова продължаваме да ви даваме киберсъвети, които са същевременно лесни за изпълнение, но и важни.

Киберсъвет № 5:

Бъдете нащрек за фишинг имейли, в които се иска информация за вашата кредитна карта. Никога не отговаряйте на тях, тъй като никой търговец не би поискал такава информация чрез имейл . Използвайте различни и сложни парола за отделните уебсайтове, които посещавате. Сменете паролите си след като приключите с пазаруването. Това може да ви помогне в случай на потенциално източване на данни от някой уебсайт по време на зимните празници.

Киберсъвет № 6:

По-малкото е повече, но не и когато става въпрос за пароли – важно е да използвате уникална, дълга и сложна парола за всеки уебсайт, в който се регистрирате. Да ги запомните обаче може да е трудоемка задача. Използването на мениджър за пароли улеснява живота на всеки- те съхраняват потребителското име и паролата и автоматично вписват потребителите в даден уебсайт. Те също така криптират паролите ви с главна такава – единствената, която трябва да запомните.

Вижте и предишните ни съвети за киберсигурност тук