Безплатни курсове за дигитални умения

digital learning

На фона на продължаващата пандемия и нуждата от придобиване на нови дигитални умения нараства. В следващите 5 години се очаква да бъдат създадени близо 150 милиона нови технологични работни места. Основно те ще са в сферата на софтуерната разработка, машинното обучение (Machine Learning) и информационната сигурност.

В опит да осигурят по-широк достъп до придобиване на дигитални знания, наскоро Microsoft, Linkedin и GitHub започнаха обща инициатива. Тя има за цел да помогне на 25 милиона души в световен мащаб да добият дигитални умения, нужни за новата икономическа реалност.

Инициативата се реализира през два основни канала – LinkedIn Learning и Microsoft Learn. Първият от тях – LinkedIn Learning – е онлайн платформа за обучение с библиотека от 16 000+ курса, покриващи актуални професионални теми, преподавани от експерти. За тези, които искат да придобият по-задълбочени технически умения, са курсовете от Microsoft Learn | Microsoft Docs, които дават знания за продукти и технологии на Microsoft, необходими за специфични технически позиции.

Ние се присъединяваме към становището, че предоставените възможности за обучение и сертификация са подходящи не само за хора, които искат да променят професионалния си път, но и за такива, които искат да продължат да изграждат собствените си умения или пък компетенциите на екипа си.

Ако искате да научите повече и да разберете как ние се подготвяме, можете да прочетете следния материал, който споделяме с вас тук.